• +31 0648468622
  • GRATIS verzending vanaf €75
  • 14 dagen retourrecht
  • levering binnen 2 werkdagen
  • +31 0648468622
  • GRATIS verzending vanaf €75
  • 14 dagen retourrecht
  • levering binnen 2 werkdagen

Wat is Calisthenics ?

De Engelse naam calisthenics is afgeleid uit twee Griekse woorden, kalos, dat betekend: schoonheid/mooi, en sthenos, wat kracht betekend. Calisthenics is simpel gezegd het trainen met eigen lichaamsgewicht. Geen halters en gewichten, dus: je trekt, duwt en draagt je eigen lichaam. Bekende calisthenics basis oefeningen zijn: Push ups, Pull, ups, Crunches, lunges, dips en squats.

Calisthenics is goed voor het verbeteren van kracht en het cardiovasculaire systeem. Verder is het goed voor je motorische systeem omdat je balans, snelheid en coördinatie verbetert. Door veel verschillende oefeningen met lichaamsgewicht te combineren, kun je iedere spiergroep uiteindelijk aanspreken. Calisthenics oefeningen kunnen heel eenvoudig zijn, maar ze kunnen er ook zeker heel indrukwekkend uitzien. Wanneer je filmpjes bekijkt van gevorderde beoefenaars, ziet het er net uit alsof ze aan het turnen zijn.

Calisthenics is een hele sociale sport. Doordat je ‘’vaak’’ buiten sport ontmoet je nieuwe mensen en leer je van elkaar oefeningen die je nog niet eerder hebt gezien. Je inspireert en motiveert elkaar, waardoor het leuk en uitdagend blijft. Calisthenics kan overal worden uitgevoerd en is voor iedereen geschikt. Of je nou jong of oud bent, beginner of expert.

Trainingselementen:

- Basis oefeningen (Reps & Sets)

- Statische oefeningen

- Dynamische oefeningen

- Het Combineren van statische en dynamische oefeningen

Verspreid over de wereld zijn verschillende organisatie en officiële instanties actief bezig met het vorm geven van de wedstrijd sport. Naast het Wereld kampioenschap voor freestyle atleten en het wereld kampioenschap voor de power(reps & sets) atleten, zijn er vele grote kwalificatie wedstrijden, internationale toernooien en nationale kampioenschappen te betreden binnen de calisthenics scene.

Meer weten? bezoek; The Calisthenics Platform

De sport kent verschillende wedstrijd onderdelen zoals:

- Freestyle wedstrijden | Statics, Dynamics, Combinations, Style & Personality

- Static hold wedstrijden | Onderdelen: Handstand, Front lever, Back lever, Human flag & Planch.

- Strict form wedstrijden | Onderdelen: Pull-ups, Muscle-ups, Push-ups, Squats & Dips.

- Strict form weighted wedstrijden | Onderdelen: Muscle-ups, Pull-ups, Squats & Dips.

Terug in 2015, zagen ook wij calisthenics in Nederland langzaam populairder worden en zijn daarom begonnen met het organiseren van verschillende wedstrijden. Wij creëren en organiseren onze eigen calisthenics / street workout wedstrijden met als doel de sport promoten, vormgeven en de beoefenaars een podium bieden waar zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Meer over RoyalBarzz

Achter de schermen wordt door verschillende partijen en organisaties gewerkt aan de profesionalisering van de sport. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het sportacord, een samenwerking tussen allen federaties, bonden en organisaties. Ook de reglementen en technology gaan op dit moment door een transformatie.